Tillgång till information oavsett var i världen fartyget befinner sig!

Attentec bidrar med arkitektur och utveckling när Consilium bygger en ny lösning för att ge sina kunder tillgång till fartygsdata kontinuerligt utan krav på att fartyget ligger i hamn. Consilium och Attentec har i samarbete skapat en användarvänlig och säker lösning baserad på modern webbteknik.

“Det är spännande att få utveckla en helt ny produkt från grunden och jobba med modern webbutveckling.”

– David, arkitekt

Consilium är världsledande på system som ökar säkerheten till sjöss. De tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.

Se mer om Remote Playback här:

Smartcom:tv

Snabb och flexibel utveckling tillfredsställer kunders behov. Smartcom:tv hjälper sina kunder kommunicera bättre genom användning av strömmande film och ljud på internet. Attentec levererar kundanpassningar och ny funktionalitet i Smartcom:tvs plattform. Attentec ökar...

läs mer

Zenterio

Snabb, flexibel och kvalitetssäkrad utveckling. Zenterio erbjuder ett oberoende operativsystem för distribution av interaktiv TV. Det ger operatören möjlighet att kombinera live- och on-demand-sändningar med interaktiva tjänster. Attentec levererar kundanpassningar...

läs mer

Söderhamn Eriksson

Analys av optimum för sågverk. Söderhamn Eriksson förser sågverksnäringen globalt med effektiva maskiner och system för bästa utnyttjande av råvaran med lägsta produktionskostnad. Attentec har utvecklat ett program som möjliggör en snabb analys av sågverkens optimum....

läs mer

Qlean Scandinavia

Internet of things - fjärravläsning som förenklar och effektiviserar. Qlean Scandinavia använder ultrarent kallt vatten för att miljövänligt rengöra kretskort åt elektronikindustrin. Attentec har utvecklat en lösning så att Qlean Scandinavia kan fjärravläsa kritiska...

läs mer

Norrlandsvagnar

Fjärrstyrning av arbetsvagnar - förenklar och effektiviserar. Norrlandsvagnar är marknadsledande på utveckling och försäljning av flexibla och tåliga arbetsvagnar. Tillsammans med Attentec utvecklar bolaget “Norrlandsvagnar Remote”, en tjänst som att du via din dator,...

läs mer

Nevion

Nevion utvecklar lösningar för att tillförlitligt, säkert och i realtid kunna överföra media av proffskvalitet, från till exempel idrottsevenemang som Champions League.

läs mer

Scanmar

Nästa generations system för effektivare trålfiske. Attentec utvecklar mjukvara och användargränssnitt för nästa generation av Scanmars världsledande system som ökar effektivitet och vinst för trålfiskare. Data från trådlösa sensorer presenteras på fiskefartygets...

läs mer

Hjälpmedelscentrum

Effektivare verksamhet och förbättrad service med digital marknadskanal. Hjälpmedelscentrum ansvarar för anpassning, leverans och service av hjälpmedel som t ex rullstolar, sängar, rollatorer och handikapphjälpmedel till äldre, sjuka och handikappade. Attentec har...

läs mer

Ocean Modules

SPOT.ON – insamling av data från fjärrstyrda undervattensfarkoster. Attentec ansvarar för utveckling och underhåll av Ocean Modules patenterade programvara SPOT.ON som samlar in värdefull data från deras fjärrstyrda undervattensfarkoster. Genom ett agilt arbetssätt...

läs mer

KemRisk

Effektivare produktion av säkerhetsdatablad. För företag som tillverkar eller handlar med kemikalier är arbetet kring säkerhetsdatablad och märkning absolut kritiskt. KemRisk arbetar nära sina kunder genom många led av processen och en förutsättning för att kunna göra...

läs mer

FLIR

Världsledande bildsystem. Attentec utvecklar appar och bidrar med modern signal- och bildbehandling till FLIR Systems. De är världsledande utvecklare av innovativa bildsystem som värmekameror, luftburna kamerasystem och visionsystem. Deras produkter används över hela...

läs mer

ecotone

Kartläggning av flora och fauna på havsbotten med multispektral kamera. Ecotone erbjuder moderna lösningar för att kartlägga och övervaka havsbotten och anläggningar på havsbotten. Attentec ansvarade för mjukvaruarkitekturen när Ecotone kommersialiserade sin produkt...

läs mer

Diabetes tools

Ger diabetiker ett bättre liv. Diabetes Tools skapar digitala plattformar som förenklar och förbättrar livet för personer med diabetes och som sparar tid och pengar för sjukvården. Attentec har designat utseendet på appar som ger barn med diabetes möjlighet att leva...

läs mer