– Så här kommer du igång med Internet of Things
– Är Cloud Computing nästa revolution inom IT?
– Streaming Media går mot gyllene tider
– Teknisk skuld

Attentec bjuder på lite intressant läsning i sommarvärmen. Här nedan finner du länkar till fyra artiklar som vi på Attentec presenterat under våren inom våra tre expertområden Internet of Things, Streaming Media och Modern Software Development.

Vi vill önska er alla en härlig sommar!


Så här kommer du igång med Internet of Things

Internet of things lovar att revolutionera hur vi driver och gör våra affärer. Men hur avgör du när det är dags att prova tekniken i din verksamhet? Och hur lönsam är investeringen? Attentecs IoT-expert Anders Englund beskriver hur du går från idé till verklighet. Läs Anders Englunds artikel här.


Är Cloud Computing nästa revolution inom IT?

Många pratar om Cloud Computing som nästa stora revolution inom IT. Tittar man på vilka företag som redan använder det och fördelarna det gett dem är det svårt att säga emot! I Martin Anderssons artikel ger vi en grundläggande introduktion till cloud computing, diskuterar de viktigaste aspekterna och ger några exempel på hur det används av företag.


Streaming Media går mot gyllene tider

Marknaden för OTT-videotjänster, dvs video som sänds över data-, tele- eller kabelnätet till användaren av en fristående tjänst, har en strålande framtid. Många bedömare menar att vi inom fyra år kommer att titta mer på OTT-video än på konventionella TV-sändningar. Som användare och konsument innebär OTT-tjänster större flexibilitet och valfrihet när det gäller när, var och hur man tittar. Men det finns några hinder på vägen och standardisering – eller snarare bristen på standardisering – är kanske det största. Läs Anders Weilands artikel här.


Teknisk skuld

Teknisk skuld är ett begrepp många använder. Vad är det egentligen? Kan man bli av med den? Och vem är skyldig vem?
På Attentec har vi lång erfarenhet av att utveckla långsiktigt hållbar mjukvara med hög kvalitet och med en arkitektur som tål både uppskalning och förändring. Teknisk skuld kan minimeras och vi känner oss skyldiga att bidra med vår erfarenhet och kunskap i ämnet… I denna länk hittar du bilderna från vårens frukostseminarier om teknisk skuld.