Vi skapar nya affärsmöjligheter

Attentec är oberoende experter på IoT med stor erfarenhet av komplex systemutveckling. Genom vår kunskap och ett tätt samarbete med våra kunder skapar vi nya framgångsrika affärsmöjligheter, produkter och tjänster.

Missa inte våra webbinarier!Kontakta oss

Vi hjälper dig med:

Affärs- och verksamhetsutveckling

Upphandlingsstöd

Systemarkitektur

Moln- och applösningar

Visualisering och UX

AI och Machine Learning

Datakommunikation

Mjukvaruutveckling

Säkerhets- och integritetslösningar

Några av våra kunder

Sms-livräddare – prisbelönt teknik som räddar liv

KUNDCASE: Heartrunner 

Heartrunner har utvecklat och driver systemet och appen Sms-livräddare.  I dag finns ungefär 95.000 frivilliga sms-livräddare i Sverige.

Ruttplanering med AI

Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

i-BRUSH – en världsnyhet!

KUNDCASE: Carbex

Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

Remote Playback: “The facts. On demand.”

KUNDCASE: Consilium

Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.

Nyheter

Webbinarium/paneldebatt: IoT och säkerhet i en osäker värld

Webbinarium/paneldebatt: IoT och säkerhet i en osäker värld

Idag är vi mer uppkopplade än någonsin och digitaliseringen medför en mängd spännande möjligheter, men det gör oss även mer sårbara. På vilket sätt gör det oss mer sårbara och hur ser hotbilden ut? Vilka delar av en IoT-lösning riskerar att utsattas för angrepp? I en direktsänd paneldebatt, med inbjudna experter från Tele2 och FOI, kommer vi att diskutera frågor om IoT och internetsäkerhet.

läs mer
Vi är med i Kodsnack!

Vi är med i Kodsnack!

Kodsnack är ett poddradioprogram som tar upp ämnen som är intressanta för de som gillar programmering och mjukvaruutveckling. I det senaste avsnittet gästas podden av Ingo Junefjord, som arbetar som mjukvaruutvecklare hos oss. Det diskuteras bland annat om...

läs mer
En dag som mjukvaruutvecklare hos oss

En dag som mjukvaruutvecklare hos oss

Ingo Junefjord har jobbat som mjukvaruutvecklare hos oss sedan hösten 2019. Det bästa med hans yrke är, enligt Ingo själv, att han får möjligheten att jobba med saker som han skulle kunna ha gjort för skojs skull på fritiden.

läs mer

Kontakta oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Attentc IoT-leverantör

Stockholm
Barnhusgatan 20
Tel. +46 70 619 22 73

Kontaktperson:
Kajsa Goffrich
kajsa.goffrich@attentec.se

 

Linköping
Teknikringen 4B
Tel. +46 70 619 12 30

Kontaktperson:
Anders Weiland
anders.weiland@attentec.se

Oslo
Sørkedalsveien 9B
Tel. +47 482 579 57

Kontaktperson:
Geir Jåsund
geir.jasund@attentec.no

Attentec  är en del av koncernen