CombinedX har förvärvat 100 procent av aktierna i både Attentecs svenska och norska verksamhet med tillträde den 1 februari. För CombinedX är förvärvet ett steg mot  vision att bli Nordens ledande grupp av specialistbolag inom digitalisering. För Attentec innebär det att vi som del av CombinedX  stärker vår resa mot att bli Nordens ledande expert och systemintegratör inom IoT. 

“Vi är väldigt glada över att nu välkomna Attentec och alla dess medarbetare till vår familj. CombinedX består av specialistbolag med ambitionen att bli marknadsledande inom sin respektive nisch och Attentec har bestämt sig för att bli just det inom IoT, vilket är ett starkt tillväxtområde inom digitalisering. Vi ökar också koncernens närvaro i Norge där vi vill fortsätta att växa”, säger Jörgen Qwist, vd för CombinedX.

Attentec grundades 2005 i Linköping och har idag stora och marknadsledande kunder i både Sverige och Norge. Attentec hjälper företag att skapa framgångsrika IoT-lösningar hela vägen från affärsutveckling och arkitektur till realisering och förvaltning.

“Vi gillar CombinedX idé att få nischade specialistbolag att samverka samtidigt som varje bolag ska stå på egna ben och utveckla ett eget starkt varumärke, det passar Attentec perfekt. Vi får en bredare plattform att jobba utifrån för att fortsätta vår resa mot att bli marknadens bästa IoT-partner”, säger Anders Englund”, VD Attentec för AB.

 

För ytterligare information kontakta:

Jörgen Qwist, vd CombinedX, Jorgen.qwist@combinedx.com, 070-834 28 34

Anders Englund, vd Attentec AB, anders.englund@attentec.se, 070-620 96 59

____________________________

Om CombinedX

CombinedX är en familj av kunskapsbolag som hjälper företag och organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter. Bolaget  levererar tjänster genom  helägda specialistbolag som vart och ett har ett marknadsledande teknik- och affärskunnande i sin nisch. CombinedX är nästan 450 konsulter och medarbetare i Sverige och Norge och omsätter ca 600 mnkr/år med stark tillväxt. Specialistbolagen är Nethouse, Elvenite, Netgain, CloudPro, Ninetech, Viewbase, Smartsmiling ochTwo. Se mer information på www.combinedx.com.