Tryggheten i det invanda behöver utmanas ibland. På Attentec drar vi nytta av medarbetarnas långa erfarenhet samtidigt som det finns många chanser att testa nya saker.

– Jag har rent tekniskt lärt mig mer på tre år hos Attentec än under fem år på mitt förra jobb.

Det säger Pär Wieslander, mjukvaruutvecklare på Attentec sedan tre år tillbaka. När det genomfördes en omorganisation på hans tidigare arbetsplats bestämde sig Pär för att det var dags att testa något helt nytt.

Efter 12 år som utvecklare, med erfarenhet från både större och mindre bolag, föll valet på Attentec – ett snabbväxande mjukvaruföretag som specialiserar sig på Internet of things och streaming media. Företaget har fördubblat personalstyrkan på tre år och idag arbetar ett 60-tal anställda på huvudkontoret i Linköping samt på kontoren i Stockholm och Oslo. Majoriteten av de anställda är utvecklare.

Se vilka lediga jobb det finns på Attentec >>

Stora möjligheter

Pär Wieslander kände sig omedelbart hemma i den familjära och välkomnande miljön. Men det som slog an starkast var möjligheterna.

– Den stora skillnaden är variationen. Det som slår mig som länge jobbat på produktbolag är att jag nu får mycket mer variation både rent tekniskt och gällande vilka typer av produkter och tjänster jag är med och utvecklar, säger Pär Wieslander.

I sitt dagliga arbete ingår han i ett team på fem personer som utvecklar applikationer åt ett företag inom streaming-tv. Där fungerar han som teamledare som tar hand om det organisatoriska, samtidigt som han utvecklar deras innehållsverktyg.

Förutom utvecklingen som är hans huvudsyssla blir det mycket idéarbete tillsammans med kunder. Men också sidosysslor som att vara handledare för universitetsstudenter och på olika sätt vara involverad i utvecklingen av företagets traineeprogram.

För mjukvaruutvecklaren Pär Wieslander var det möjligheterna att utvecklas samt variationen i jobbet som lockade mest med Attentec.

Utvecklas i sitt jobb

Pär Wieslander vet att det är lätt att som erfaren utvecklare bli bekväm med sitt nuvarande jobb och att det kan vara svårt att se några skäl till att byta. Risken är att man fastnar i gamla hjulspår och bara fortsätter att göra det man vet att man är bra på. Men då missar man också chansen att utvecklas och lära sig nya saker, menar han.

– Rent krasst är det sällan själva programmeringen i sig som får en arbetsgivare att sticka ut för mig som mjukvaruutvecklare. Det jag tycker gör Attentec till en bra match för mig är just variationen i både det tekniska och i organisationen, i allt som kommer med konsultrollen och dess olika uppdrag och kunder, säger han.

– Jag får prova på mer och lär mig mer nu. Det är väldigt utvecklande. Man har också stor möjlighet att påverka vilka projekt man vill jobba med. 

Snabb karriärresa 

Samma sak framhåller kollegan Kajsa Goffrich som började som utvecklare på Attentec redan 2007. Kajsa uppskattar framför allt att man alltid kan fortsätta utvecklas på Attentec.

Efter ett flertal år med intressanta konsultuppdrag och projektledarroller gick Kajsa vidare till en roll som konsultchef med personalansvar. Nästa steg i utvecklingen var att bli platschef på Attentecs Stockholmskontor och utveckla den verksamheten innan hon tog sig an den utmaning som hon har idag; leveranschef med ansvar för hela bolagets leveransorganisation.

Kajsa Goffrich, leveranschef på Attentec

 – Jag ansvarar för vår leveransorganisation med allt vad det innebär av strategiskt arbete, planering av leveranskapacitet och att alla pågående projekt fungerar bra. Jag träffar också många potentiella kunder och jobbar med hur vi ska kunna hjälpa dem framåt, säger hon.

Att Kajsa har kunnat göra den karriärresan tror hon beror på det goda företagsklimatet. Att alla blir sedda och hörda i sina ambitioner och får möjlighet att utvecklas i arbetet.

– Attentec har alltid lyssnat på vad jag vill och stöttat mig i det. När det behövts nya utmaningar för att jag ska kunna fortsätta växa har jag hittat dem inom bolaget.

På Attentec har vi insett att möjligheten till utveckling och att lära sig nya saker är viktig för både motivation och engagemang. Därför arbetar vi mycket med kompetensutveckling och varje medarbetare har en egen utvecklingsplan.
Vi har också ett ledarskapsprogram där deltagarna får möjlighet att utvecklas inom ledarskap, affärsmannaskap och företagande.

 

Så är det att jobba på Attentec – läs mer här >>

Ida Evertsson

Ida Evertsson

HR-chef på Attentec

Kontakta mig för alla dina frågor kring våra lediga tjänster eller om Attentec. 

Tel. 070-558 98 19
ida.evertsson@attentec.se