Ingo Junefjord har jobbat som mjukvaruutvecklare hos oss sedan hösten 2019. Det bästa med hans yrke är, enligt Ingo själv, att han får möjligheten att jobba med saker som han skulle kunna ha gjort för skojs skull på fritiden. Hur en vanlig arbetsdag på Attentec-kontoret kan se ut varierar, men inkluderar ofta kortspel med kollegorna och att få jobba med nya verktyg och uppdrag.

Ingos arbetsdag börjar oftast med ett kort morgonmöte tillsammans med hans team. Där berättar alla vad de jobbar med just nu, vad de behöver hjälp med och vad som ska göras om någon blir klar. Sedan jobbar han på till klockan 10, då det är dags för rast.

– Just nu är jag och några kollegor inne i en djup kortspels-period, så det spelas mycket Plump och ett annat kortspel som heter The Crew. Efter det har vi möte med kunden där vi synkar status och reder ut eventuella frågor. Sedan jobbar jag vidare resten av dagen, med en till fika/kortspelsrast vid klockan 15, berättar han.

En härlig atmosfär

Ingo beskriver Attentec-kontoret som ett lagom stort, lite mysigt, ställe där alla hälsar på varandra och får möjligheten att utvecklas.

– Det bästa med mitt jobb är mina kollegor, vi har väldigt roligt både när vi jobbar och har rast. Jag känner verkligen att jag kan sätta mig och prata med vem som helst. På Attentec får jag även möjligheten att jobba med verktyg och uppdrag som jag kanske inte hade testat annars. Just nu till exempel sitter jag i ett embedded-projekt där det skrivs mycket C. Det är inget jag är intresserad av att jobba med under en längre tid, men nu när jag får göra det under en kort period innan jag hoppar på nästa uppdrag känns det kul.


Vid frågan om han skulle rekommendera andra att arbeta på Attentec svarar han snabbt:

– Jag rekommenderar verkligen andra att jobba på Attentec, för då kan de också vara med och ha kul medan de får lära sig nya saker. Du får ju även jobba med mig, men ännu viktigare – jag får jobba med dig. Det vore himla trevligt!