Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Digitalisering av svenska fastighetsbranschen – nuläget och vägen framåt.

maj 4 | 10:00 - 11:00

smarta fastigheter

Marknadsundersökning 2022:  Digitalisering av svenska fastighetsbranschen

Världens byggnader förbrukar 53% av världens elektricitet och 2040 ökar andelen till 80%. Driftskostnader utgör 75% av en fastighets kostnader under dess livstid. Hela 30% av den energi som används i en genomsnittlig kommersiell byggnad går till spillo. (Källor: US Energy Information Administration;  U.S. Department of Energy) 

Internet of things (IoT) gör det möjligt att minska energiförbrukningen, effektivisera fastighetsdriften, öka fastighetens driftnetto och samtidigt förbättra inomhusklimatet i din fastighet.

Attentec tillsammans med Webropol  genomförde en kundundersökning med syfte  att få en förståelse för hur  svenska företag i fastighetsbranschen  använder digitalisering för effektivare fastighetsförvaltning idag och hur man ser på möjligheterna med detta i framtiden. I detta webbinariet tillsammans med vår partner Sensative kommer vi presentera rapport  och  diskutera kring följande:

  • Vad är viktigast för fastighetsägare – oavsett  digitalisering?
  • Inom vilka områden kommer digitalisering att vara viktigast?
  • Vilka data samlar man in och hur används de?
  • Vad är viktigt att tänka på när man digitaliserar?

4:e maj kl 10:00

Låter det intressant? Anmäl dig redan idag!

Presentatörer

IoT Kundcase
Anders Englund
VD på Attentec och IoT-expert
Anders är Attentecs VD och IoT-expert som regelbundet publicerar artiklar om internet of things. Anders har lång erfarenhet av att hjälpa företag skapa affärsnytta med IoT. Allt från inspirationsworkshops, strategier för digitalisering och IoT, IoT-plattformar och arkitekturval. Han har jobbat med programvara i produkter och för att effektivisera verksamheter i över 30 år. Anders är civilingenjör i datateknik från Linköpings tekniska högskola och Case Western Reserve University i Cleveland, Ohio.
Robert Lann
Robert Lann
Sälj och affärsutveckling, Sensative AB.

Rober har en lång karriär i IT-branschen. Som konsult på Capgemini över ett decennium, verksam som IT- och verksamhetsarkitekt inom olika domäner. Sedan har Robert arbetat inom offentlig sektor, bland annat på Riksbanken och Malmö stad. I gränsalandet mellan verksamhet och teknik har Robert fokuserat de senaste åren på området Smart Stad och IoT.

Sensative är ett bolag som leverarar produkter och tjänster inom IoT-området. I ett decennium har Sensative varit ledande inom området och arbetar idag både i Sverige och internationellt

Detaljer

Datum:
maj 4
Tid:
10:00 - 11:00
Evenemang Kategori: