”Get Cloud” – marknadsledande IoT-lösning

 

Bakgrund

Micropower insåg tidigt nyttan för sina kunder att kunna övervaka sina batteri- och laddarflottor och att efterfrågan på uppkopplade Fleet Management-system skulle öka i framtiden.

De lyssnade noga på sina kunders behov och började arbeta på en lösning med målet att effektivisera service och kundsupport men också möjliggöra för kunderna att skapa egna affärer kring fleet management.

Mer konkret innebar det att skapa ett uppkopplat Fleet Management-system som
– minskar installationstid
– minskar felsökningstid
– minskar onödigt resande
– erbjuder smarta och enkla dataanalysverktyg

  Lösning

  I samarbete med Attentec utvecklar bolaget systemet “Get Cloud” för att fjärrövervaka och optimera batteriladdning i industriella tillämpningar. Attentec har utvecklat serverdelar, databasstruktur, webbgränssnitt och data-API.

  Teknik

  Get Cloud driftas i AWS (Amazon Web Services), backend är utvecklad i Javascript (Meteor och Node.js) och frontend i Javascript (Meteor och React).

   

  Om företaget

  Micropower E.D. Marketing är världsledande inom batteriladdare och strömförsörjning. Koncernen utvecklar, producerar och säljer lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära litiumjonbatterier.

  www.micropower-group.se

  IoT Kundcase

  Anders Englund
  Projektansvarig och IoT-expert
  Tel. 070-620 96 59
  anders.englund@attentec.se

  “Hos Attentec har vi funnit en kunnig och drivande partner som kompletterar vårt interna kunnande inom energilagring, produktutveckling och IoT-lösningar. Tillsammans skapar vi nya affärsmöjligheter med en marknadsledande IoT-lösning som gör det dagliga arbetet med våra produkter enklare och roligare för våra kunder.”

  - Henrik Litsin, utvecklingschef på Micropower E.D. Marketing AB

  Incentivelösning för effektiva projekt

  KUNDCASE: Energy Dynamics 

  Attentec har varit den ansvariga leverantören för att utveckla mjukvarulösningen, som har fått namnet “DynaCharts”. 

  DynaCharts har gått direkt från implementering till användning i ett stort utvecklingsprojekt på det norska oljefältet Dvalin (operatören Wintershall Dea), med en budget på ca 10 miljarder.

  Ruttplanering med AI

  Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

  i-BRUSH – en världsnyhet!

  KUNDCASE: Carbex

  Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

  Remote Playback: “The facts. On demand.”

  KUNDCASE: Consilium

  Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.

  Norrlandsvagnar Remote, fjärrstyrning av arbetsvagnar

  KUNDCASE: Norrlandsvagnar

  Tillsammans med Attentec utvecklar bolaget “Norrlandsvagnar Remote”, en tjänst som gör att du via din dator, läsplatta eller smartphone kan bevaka och styra en mängd funktioner på distans och optimera allt från säkerhet och driftsekonomi till komfort och miljöansvar.

  Några av våra nöjda kunder

  Stockholm
  Barnhusgatan 20
  111 23 Stockholm
  Tel. +46 70 619 11 26

  Kontaktperson:
  Daniel Pettersson
  daniel.pettersson@attentec.se

  Linköping
  Teknikringen 4B
  583 30 Linköping
  Tel. +46 70 619 12 30

  Kontaktperson:
  Anders Weiland
  anders.weiland@attentec.se

  Oslo
  Bogstadveien 54
  0366 Oslo, Norge
  Tel. +47 482 579 57

  Kontaktperson:
  Geir Jåsund
  geir.jasund@attentec.no

  Oslo
  Sørkedalsveien 9B
  0369 Oslo, Norge
  Tel. +47 482 579 57

  Kontaktperson:
  Geir Jåsund
  geir.jasund@attentec.no