Unik mjukvara som förenklar och förbättrar analyser och processer för MR-undersökningar

Bakgrund

SyntheticMR utvecklar innovativa mjukvarulösningar för magnetisk resonanstomografi (MRI) som stöder kortare undersökningstider och levererar mer information till kliniker. SyntheticMRs unika teknik mäter hjärnans absoluta egenskaper och levererar justerbara kontrastbilder, automatisk biomarkörsegmentering och kvantitativ data i en enda MR-skanning. SyntheticMRs produkt SyMRI säljs både direkt genom partneravtal med Siemens Healthineers, Philips och Sectra. En klientspecifik version säljs av GE Healthcare.

  Lösning

  Attentec har bidragit i ett projekt för att automatisera och flytta SyMRI till en containerbaserad molnplattform som möjliggör ett helt automatiserat, skalbart flöde från MRI-maskin till kliniker (PACS). Attentecs fokus var på plattformens back-end och autentiseringslösning.

  Teknik

  C#, ASP.NET Core, Entity Framework Core, REST, Docker, Kubernetes.

  Om företaget

  SyntheticMR är ett mjukvarubolag som utvecklar analys- och avbildningsmetoder för magnetisk resonanstomografi.  Tekniken används huvudsakligen inom sjukvården och baseras på kvantifieringsbaserad metod som ämnar öka effektiviteten och kvalitén i nuvarande MR-undersökningar. Bolaget etablerades under 2007 och har sitt huvudkontor i Linköping.

  www.syntheticmr.com

  Kontaktperson på Attentec:

  Anders Weiland
  Kundansvarig
  Tel. 070-619 12 30

  anders.weiland@attentec.se

  Sms-livräddare – prisbelönt teknik som räddar liv

  KUNDCASE: Heartrunner 

  Heartrunner har utvecklat och driver systemet och appen Sms-livräddare.  I dag finns ungefär 95.000 frivilliga sms-livräddare i Sverige.

  Ruttplanering med AI

  Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

  i-BRUSH – en världsnyhet!

  KUNDCASE: Carbex

  Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

  Remote Playback: “The facts. On demand.”

  KUNDCASE: Consilium

  Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.

  Så tycker våra kunder

  ”Det är lätt att ha en bra dialog, dynamiska, de på Attentec är med på banan, vill hitta bästa vägen fram. Anpassar sig efter förändrade förutsättningar.”

  ”Jag skulle vilja använda dem mer. Här finns lyhördhet och förståelse för oss som kund. Vi har alltid en bra och utvecklande dialog – keep up the good work!”

  ”Jag tycker att Attentec har exceptionellt bra resurser och jobbar kundcentrerat.”

  ”Väldigt bra för oss att ha Attentec som partner just när vi gick in i ett delvis nytt affärsområde.”

  ”Så väldigt nöjd, har blivit väl omhändertagen. Professionellt, Attentec har tagit ansvar.”

  ”Attentec har utvecklat ett system åt oss som är avgörande för många av våra framtida affärer.”