Arkitektur

Kravinsamling och lösningsarkitektur

När du bestämt vilken affärsnytta som ska skapas är nästa steg att samla in de krav IoT-lösningen ska uppfylla och skapa en långsiktigt hållbar arkitektur. Kraven och arkitekturen utgör basen för att göra tids- och kostnadsuppskattningar för framtagandet av lösningen. Detta underlag används med fördel vid investeringsbeslut då både affärsnyttan och kostnaderna är kända eller vid upphandling av hela eller delar av en lösning. 

Attentec säkerställer att ni sätter rätt krav och väljer rätt arkitektur för en framgångsrik IoT-lösning.

Utmaningar:

 

✔ Att identifiera rätt krav och rätt arkitektur

✔  Säkerställa att lösningen levererar den nytta vi önskar

✔  Involvera lösningens alla berörda intressenter och användare

✔  Att välja rätt komponenter och leverantörer till lösningen

Vårt erbjudande inom arkitektur

✔  Kravinsamling

✔  Interaktionsdesign – UX 

✔  Systemarkitektur

✔  Komponentval

✔  Tids- och kostnadsuppskattningar

✔  Upphandlingsstöd

✔  Granskning och ”second opinion” av arkitektur

✔  Säkerhet och GDPR

Varför välja oss?

Oberoende expert inom IoT

Nöjda kunder

Över 100 framgångsrika IoT-projekt

Några av våra kunder

“Hos Attentec har vi funnit en kunnig och drivande partner som kompletterar vårt interna kunnande inom energilagring, produktutveckling och IoT-lösningar. Tillsammans skapar vi nya affärsmöjligheter med en marknadsledande IoT-lösning som gör det dagliga arbetet med våra produkter enklare och roligare för våra kunder.”

Henrik Litsin
CTO, Micropower Group

Micropower E.D. Marketing är världsledande inom batteriladdare och strömförsörjning. Koncernen utvecklar, producerar och säljer lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära litiumjonbatterier.

 

Carbex utvecklar och tillverkar kolborstar i koppar och silver till alla typer av vindturbiner. 
Attentec har tillsammans med Carbex utvecklat i-BRUSH, en lösning för fjärrövervakning av förslitning och andra kritiska parametrar i de kolborstar som är en central komponent i många motorer och generatorer.

Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

Sms-livräddare – prisbelönt teknik som räddar liv

KUNDCASE: Heartrunner 

Heartrunner har utvecklat och driver systemet och appen Sms-livräddare.  I dag finns ungefär 95.000 frivilliga sms-livräddare i Sverige.

Ruttplanering med AI

Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

i-BRUSH – en världsnyhet!

KUNDCASE: Carbex

Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

Remote Playback: “The facts. On demand.”

KUNDCASE: Consilium

Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.