Förvaltning

Vi erbjuder trygg och effektiv förvaltning av din lösning

Den IoT-lösning som ni skapat behöver underhållas för att säkerställa kundnyttan under lösningens livstid. Både ni och era kunder förväntar sig att tjänsten är tillgänglig, säker och fungerande. Ny funktionalitet läggs till för att vidareutveckla tjänsten och för att utveckla dess attraktivitet.

Du ska känna dig trygg om saker och ting trots allt går snett så finns bra rutiner och verktyg för att inte bara snabbt uppmärksamma felet utan också hitta felkällan och åtgärda problemet.

System behöver tas om hand för att vara säkra och tillgängliga. För detta krävs löpande uppdateringar och att sårbarheter snabbt korrigeras.

Behov förändras över tid och nya möjligheter uppstår och då behöver lösningen kunna anpassas.

På Attentec strävar vi efter en hög grad av automation, inte bara för att effektivisera processer utan också för att minimera felkällor. Vi erbjuder trygg och effektiv förvaltning av din lösning för att säkerställa tillgänglighet och funktion. 

Utmaningar:

 

✔ Hur skapar jag en effektiv driftslösning som ger mig tid till annat?

✔ Hur skapar jag trygg och säker tillgång till lösningen?

✔ Hur får jag korrekt och relevant information om hur systemet mår?

✔ Hur uppmärksammar och åtgärdar jag felsituationer snabbt och effektivt?

✔  Hur säkerställer jag att lösningen förblir uppdaterad och aktuell?

✔ Hur vidareutvecklar jag lösningen för nya framtida behov?

Vårt erbjudande inom förvaltning

✔ Helhetsansvar för drift och DevOps
✔ Automatiserad övervakning
✔ Felsökning och support
✔ Uppdateringar och vidareutveckling

Varför välja oss?

Oberoende expert inom IoT

Nöjda kunder

Över 100 framgångsrika IoT-projekt

Några av våra kunder

Micropower E.D. Marketing är världsledande inom batteriladdare och strömförsörjning. Koncernen utvecklar, producerar och säljer lösningar för optimerad laddning av batterier och strömförsörjning samt modulära litiumjonbatterier.

“Hos Attentec har vi funnit en kunnig och drivande partner som kompletterar vårt interna kunnande inom energilagring, produktutveckling och IoT-lösningar. Tillsammans skapar vi nya affärsmöjligheter med en marknadsledande IoT-lösning som gör det dagliga arbetet med våra produkter enklare och roligare för våra kunder.”

Henrik Litsin
CTO, Micropower Group

Hylte Jakt & Lantman är en av Sveriges största återförsäljare av utrustning för jakt, trädgård, skog och lantbruk. Företaget har utöver en fysisk butik en mycket omfattande e-handelsplattform och en egen teknikavdelning med egna varumärken som t ex Genzo jaktradios och Pro-Optics åtelkameror.

Attentec är Hylte Jakt & Lantmans utvecklingspartner för nya digitala tjänster relaterade till uppkopplade produkter.

Attentec utvecklar och förvaltar bl a molntjänsten Molnus, som riktar sig till markägare, jägare och andra brukare av åtelkameror. Med Molnus kan Hyltes kunder enkelt konfigurera och hantera sina kameror, lagra och dela bilder och video med en smidig betalningslösning.

Sms-livräddare – prisbelönt teknik som räddar liv

KUNDCASE: Heartrunner 

Heartrunner har utvecklat och driver systemet och appen Sms-livräddare.  I dag finns ungefär 95.000 frivilliga sms-livräddare i Sverige.

Ruttplanering med AI

Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

i-BRUSH – en världsnyhet!

KUNDCASE: Carbex

Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

Remote Playback: “The facts. On demand.”

KUNDCASE: Consilium

Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.