Realisering

Skapa eller vidareutveckla din IoT-lösning

Din framtidssäkra IoT-lösning utvecklas baserat på insamlade krav och vald arkitektur.

Attentec arbetar enligt en effektiv agil utvecklingsmetodik. Nära dialog med dig och täta avstämningar och demonstrationer säkerställer att du har kontroll och att lösningen får rätt funktionalitet och därmed ger maximal affärsnytta. 

Ett kvalitetsmedvetet utvecklingsarbete med moderna verktyg skapar en lösning med rätt kvalitet och som är skalbar för framtida behov.  

Utmaningar:

 

✔  Hur byggs en flexibel lösning som lägger grunden för framtida krav?

✔ Hur säkerställs att lösningen har rätt kvalitet?

✔  Hur väljer man rätt komponenter och rätt leverantörer?

✔  Hur uppfyller man kraven på säkerhet och integritet?

Vårt erbjudande inom realisering

✔ Datalagring och -analys

✔ AI och Machine Learning

✔ Datakommunikation

✔ Inbyggda system

✔ Integration

✔ Moln

✔ Appar

✔ Grafisk design och User Experience

✔ Visualisering

✔ Komponentval (hård- och mjukvara)

 

Varför välja oss?

Oberoende expert inom IoT

Nöjda kunder

Över 100 framgångsrika IoT-projekt

Några av våra kunder

Consilium är världsledande på system som ökar säkerheten till sjöss. De levererar applikationer av hög kvalitet till kunder som har behov att skydda stora och komplexa miljöer med stora värden eller många människor.

Attentec har bidragit med arkitektur och utveckling av Consiliums lösning. Consilium och Attentec har i samarbete skapat en användarvänlig och säker lösning baserad på modern webbteknik.

Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.

 

Hylte Jakt & Lantman är en av Sveriges största återförsäljare av utrustning för jakt, trädgård, skog och lantbruk. Företaget har utöver en fysisk butik en mycket omfattande e-handelsplattform och en egen teknikavdelning med egna varumärken som t ex Genzo jaktradios och Pro-Optics åtelkameror.

Attentec är Hylte Jakt & Lantmans utvecklingspartner för nya digitala tjänster relaterade till uppkopplade produkter.

Attentec utvecklar och förvaltar bl a molntjänsten Molnus, som riktar sig till markägare, jägare och andra brukare av åtelkameror. Med Molnus kan Hyltes kunder enkelt konfigurera och hantera sina kameror, lagra och dela bilder och video med en smidig betalningslösning.

”Attentec levererar förstklassiga konsulter som ger våra kunder stabila tjänster och en enklare vardag. De har med sin domänkunskap fått oss att hitta rätt väg för våra produkter och tjänster. “

– Anders Brandt, Produktägare Hylte Jakt & Lantman

Sms-livräddare – prisbelönt teknik som räddar liv

KUNDCASE: Heartrunner 

Heartrunner har utvecklat och driver systemet och appen Sms-livräddare.  I dag finns ungefär 95.000 frivilliga sms-livräddare i Sverige.

Ruttplanering med AI

Förstudien Automatisk ruttplanering är ett samarbete mellan Östgötatrafiken och Attentec med syftet att undersöka och testa hur nya tekniker, framför allt AI, kan förbättra och underlätta arbetet med planeringen av rutter. 

i-BRUSH – en världsnyhet!

KUNDCASE: Carbex

Tack vare i-BRUSH kan alla typer av kolborstar övervakas på distans och väsentlig information presenteras bekvämt och överskådligt på en dator eller smart telefon. Kostnader för underhåll och oplanerade driftstopp kan på detta sätt minimeras.

Remote Playback: “The facts. On demand.”

KUNDCASE: Consilium

Consilium tillverkar bland annat “svarta lådor” för fartyg, där viktig data lagras och skyddas. Med det nya systemet Remote Playback ger de nu sina kunder kontinuerlig tillgång till fartygsdata och ökar säkerheten för både besättningar och redare.