Expertområdet Streaming Media

Utveckla din affär med strömmande media

Det kan handla om play-tjänster och video-on-demand, livesändning, mjukvara till Set-Top-Boxar, OTT-lösningar, mediatransport och nätverksövervakning, applikationer till smart-tv eller web-casts. Oavsett om du behöver ett storskaligt multicastnätverk avsett för tv eller om det är ett mindre skalbart system för att leverera innehåll till några få kunder vars antal förväntas öka med tiden kan vi skräddarsy rätt system. Med kunskap och erfarenhet inom produkt- och projektledning samt agila utvecklingsmodeller erbjuder vi kompletta lösningar och kan ta ansvar för både utveckling och långsiktigt underhåll.

”Vi ønsket en kostnadseffektiv og fleksibel partner for å møte nye kundebehov og forretningsmuligheter. Det er akkurat det vi får med Attentec. Deres konsulenter er kunnskapsrike, selvhjulpne og leverer resultater.”

Johnny Dolvik, Chief Product & Development Officer, Nevion

Vad har gjort strömmande video möjligt och populärt?

Den tekniska utvecklingen med snabbare internetuppkopplingar, bättre utrustade datorer och avancerade ljud- och bildspelare även i läsplattor och telefoner har gjort det möjligt att titta på video och lyssna på musik när och var som helst. TV-bolag strömmar program och serier via exempelvis SVT Play och TV4 Play. Kurser, seminarier och föredrag är tillgängliga på nätet, ofta i realtid. Videokonferenser med deltagare från olika delar av världen är numera vardagsmat och videoklipp har blivit en naturlig del av innehållet i sociala medier och på webb-sidor överallt.

Detta skapar också nya affärsmöjligheter för leverantörer. Exempelvis kan säljare använda strömmande ljud och video för att skapa mycket attraktiva broschyrer och kataloger och därmed göra erbjudandet eller produkten ännu mer färgstark och levande.

Hur säkras prestanda, tillgänglighet och säkerhet?

En stor del av trafiken på Internet hanteras idag av Content Delivery Networks, CDN. Såväl stora som små leverantörer av ljud och bild på nätet förlitar sig på ett CDN för att ge sina kunder, slutanvändarna, den upplevelse de förväntar sig. Hur kommer detta sig? Ursprungligen var Internet inte tänkt att hantera de enorma mängder data som dagens högupplösta video och andra stora nedladdningar kräver. CDN är med sina hundratusentals servrar distribuerade över världen speciellt framtagna för att göra Internet bättre på att leverera media i stor skala. Ett CDN ger de prestanda och den tillgänglighet och säkerhet användaren förväntar sig, och kan samtidigt ge innehållsleverantören viktig information om användarens vanor och preferenser.

Ett väl valt CDN hjälper dig alltså att vara framgångsrik i dina affärer på och via nätet. Vi har kunskapen att ge råd om vilken lösning som är bäst beroende på din tillämpning.

Låt oss tala teknik

Hör av dig till oss redan idag så planerar vi in ett möte där vi tillsammans kan diskutera
era kommande utmaningar och hur vi kan hjälpa er rusta för dessa. Välkomna!

Exempel på uppdrag inom Streaming Media

Smartcom:tv

Snabb och flexibel utveckling tillfredsställer kunders behov. Smartcom:tv hjälper sina kunder kommunicera bättre genom användning av strömmande film och ljud på internet. Attentec levererar kundanpassningar och ny funktionalitet i Smartcom:tvs plattform. Attentec ökar...

Zenterio

Snabb, flexibel och kvalitetssäkrad utveckling hjälper Zenterio att tillfredsställa operatörens behov. Zenterio levererar lösningar som gör det möjligt för TV-operatörer att öka sina intäkter, erbjuda en övertygande multiscreen-användarupplevelse och harmonisera...

Nevion

Nevion utvecklar lösningar för att tillförlitligt, säkert och i realtid kunna överföra media av proffskvalitet, från till exempel idrottsevenemang som Champions League.